El-arbejde

Vi er leverandør i alt el-arbejde

Mange års erfaring

Garanterer dig et godt resultat

Høj kvalitet

Høj og ensartet kvalitet i alt vores arbejde

Lolland-Falsters ældste installatørfirma

Obelitz er med sine over 100 års historie Lolland-Falsters ældste installatørfirma. Historien tager for alvor sin begyndelse den 7. december 1907 da Nykøbing Falsters elektricitetsværk starter op, og for første gang begynder at kunne forsyne byens husstande med elektricitet. Dengang blev elektriciteten i hjemmene primært blev brugt til belysning. I første omgang skulle borgerne gøres interesseret i elektricitetens fordelagtigheder som kunne levere ”det hvide lys”.


Johannes Bredo Balthazar v. Obelitz (3/12 1883 – 29/9 1956) drev oprindeligt smedevirksomhed i Jernbanegade i Nykøbing Falster, fik som den første autorisation som installatør fra elektricitetsværkets start og havde således bl.a. opgaven at markedsføre elektricitetsværkets produktion over for byens borgere og få hustandene tilsluttet forsyningsnettet. At det var smede som fik autorisationen skyldes at elektrikerfaget i Danmark stadig var i sin spirende ungdom, og at arbejdet i et vist omfang var smedearbejde, da ledningerne blev trukket i jernrør.  


Da J.B.B. Obelitz døde i 1956 overtog sønnen Erik Obelitz (f. 22/10 1913) firmaet, og drev det til sin død d. 28/11 1979 sammen med sin bror Oluf Obelitz. Ud over at drive installatørvirksomheden, var Erik Obelitz meget engageret i organisatoriske arbejdsopgaver. Således besad han gennem tiderne en lang række høje tillidsposter herunder bl.a. bestyrelsespost i Elektroinstallatørernes Landsforening (ELFO), formand for lokale ELFO-udvalg, næstformand for Elektrikerfagets faglige udvalg og Svendeprøvekommissionen, medlem af DA´s repræsentantskab, vicepræsident i den internationale elektroinstallatørorganisatin AIE.


Senere solgte Obelitz-familien firmaet, og var i en årrække ejet af Torben Samson indtil firmaet gik i betalingsstandsning og blev solgt til Maribo-firmaet LM Handel Aps i 1993. Torben Samson fortsatte i firmaet 1½ år, indtil han besluttede at blive selvstændig. Obelitz beholder adressen i Jernbanegade, men flytter med årene til Grænge.
Efter ca. 10 år i Grænge vender Obelitz i foråret 2009 tilbage til Nykøbing Falster, da Obelitz nuværende ejer, Installatør Bo Dvinge Rasmussen, flytter firmaet til Gedservej 3.
Bo har selv en fortid som lærling i Obelitz. Efter nogle år som svend og med Installatør uddannelsen i bagagen og partnerskab i Installatørfirmaet 3-EL, besluttede Bo at få fødderne under helt eget bord og overtog således Obelitz 1. marts 2008.

Kontakt os


Obelitz
Gedservej 3
4800 Nykøbing Falster

(+45) 40 10 97 98
kontakt@obelitz.net